Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár slov o Petře a její produkci od počátku do současnosti

22. 1. 2007

 nova-081.jpg            

 

          Petra začínala zpívat ve svých dvanácti letech se svými rodiči v taneční skupině GONG, která stále na Berounsku působí a v září 2006 oslavila již své dvacáté výročí. Právě tady Petra nasbírala cenné zkušenosti, ze kterých dodnes čerpá.

 

               V roce 199ja.jpg9, v pouhých 14ti letech, začala Petra již samotatně vystupovat v Kolibě na Bouchalce u Cerhovic, kde si vybudovala svou klientelu.  Postupně hrála k tanci a poslechu na různých akcích, svatbách, zábavách,oslavách a to jak pro publikum domácí tak i zahraniční.

 

 

         V roce 2011 vytvořila duo s klávesistou Ondřejem Schmidem. Jejich působení se tak rozšířilo o Zapadočeský kraj.

         V roce 2012 se zúčastnila soutěže Česko Slovensko Má Talent se svou studentkou Johankou Štíchovou, která ji doprovodila na klavír. Píseň Umbrella od zpěvačky Rihanny získala jiný rozměr v tomto jednoduchém provedení a sklidila úspěch. johankaaja.jpg

 

        Vystoupení mělo úspěch a za necelý půlrok dostala Petra nabídku zpívat v dívčí rockové kapele The Apples, která se v oné soutěži dostala až do finále. 

  1796680_773907292639160_701195860_n.jpg      V následujících třech letech ( 2013 - 2015)  se tedy Petra  stala hlavní zpěvačkou a  klávesistkou právě v  The Apples, kde nasbírala mnoho cenných   zkušeností na velkých podiích po celé České Republice i v zahraničí a potkala mnoho zajímavých osobností.

        V současnosti v The Apples ještě stále alternuje, stejně tak někdy vypomůže mamince v Gongu. Dále spolupracuje s ŽIVÝM JUKEBOXEM, kde vystupuje v různých uskupeních a to například jako zpívající klavíristka či v hudebním triu se zpívajícím kytaristou Janem Roušarem a bubeníkem Jaroslavem Suchánkem.  Především však  zpívá a hraje v Duu Colours s Mgr. Janem Obleserem, který ji doprovází na klávesy. Společně hrají na zábavách, oslavách, rautech, svatbách apod. Jejich repertoár je velmi široký a zahrnuje v současné době přes 400 písní napříč hudebními styly.  img_8364.jpg

               Hlavní doménou jsou klasické světové hity od představitelů jako např.: AC/DC, Queen, Lenny Kravitz, Pink Floyd, Nickleback, R.E.M, Scorpions, Guns N´ Roses, Judas Priest, Twisted Sisters, Kiss, Eagles, Eric Clapton, Tina Turner, Michael Jackson, Bryan Adams, Phil Collins, Sting, Beatles apod. Z novějších interpertů můžeme namátkou zmínit např.: George Ezra, Passenger, Rihanna, Miley Cyrus, Adele, James Arthur, Pink, Beyonce apod.  Česká domácí scéna je reprezentována písněmi od interpretů, které všichni dobře znají. Např.: Kamil Střihavka, Dan Bárta, Michal David, Lucie Bílá, Marie Rottrová, Karel Gott, Lucie Vondráčková, Tomáš Klus, Michal Hrůza a mnohé další.  Z kapel nechybí klasika jako Turbo, Katapult, Olympic, Wanastowi vjecy, Lucie či Mig 21, Kryštof, Chinaski apod. Repertoár obsahuje i bohatou sekci country písní a tradičních lidovek. (Je možno objenat i zvlášť pouze na tento reperotár). Nechybí ani klasika ve stylu jazzu, swingu a rock'n'rollu. Velkou výhodou Dua Colours je hraní i moderování v angličtině i němčině. Jsou tak vhodnou volbou pro zahraniční publikum.

                Petra po vystudovala Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě, obory anglický jazyk a hudební výchova. V současné době pusobí jako učitelka těchto předmětů na Střední pedagogické škole v Berouně, kde i sama studovala v letech 2000-2004. Také vyučuje anglický jazyk v Jazykové škole Jill v Berouně a Hořovicích.

20140428_084126.jpg